SEO'ya Dair Güncel ipuçları- FURKAN DANACI

Site İçi SEO Güncellemelerini Ne Sıklıkla Yapmalıyım?

Site içi SEO, bir web sitesinin arama motorlarında üst sıralarda yer alması için yapılan çalışmalardır. Arama motoru botları, başarılı sayfa için SEO çalışmaları sayesinde web sitesini çok daha iyi anlar. Bu çalışmaları, çeşitli araçlar kullanarak ölçebilirsiniz. Ancak çalışmalarınızın nasıl sonuç verdiğini görebilmek için belirli zamanlarda kontrolleri yapmalısınız.

Söz konusu site içi SEO olduğunda yapacağınız işlerin hiçbir zaman bitmeyeceğini söylemeliyiz. Daima güncelliğe dayanan ayarlar yapmanız veya iyileştirmeniz gereken çalışmalar vardır. Fakat işinizi daha başarılı bir şekilde ilerletmek için bir düzen kurmalısınız. Bu durumun biraz zor olduğunu söylememiz gerekiyor. Ben de bu içeriğimi size yardım etmek üzere hazırladım.

Siz de SEO üzerinde çalışmalarınızı ne sıklıkla yapmanız gerektiğini merak ediyorsanız, içeriğimi okuyabilirsiniz. Yazımda sayfanızdaki önemli faktörler için en ideal güncelleme zamanını inceleyeceğim. Böylece web sitesinin başarılı bir sıralama alması açısından önemli çalışmaya vakit ayıracaksınız.

Site İçi SEO Çalışmalarında Neden Dikkatli Olmalıyım?

SEO, her zaman gelişiyor ve değişiyor. Bunun nedeni insanların arama biçimlerinin değişiklik göstermesinden kaynaklıdır. Böylece arama motorlarının insanlara yanıt verme biçimi de farklılaşmak durumunda. Site içi SEO güncellemeleri yapıldığında bu değişime ayak uydurmanız mümkündür.

Markanın büyüklüğü ne olursa olsun, her zaman SERP sıralamasında bir numarada bulunamaz. Bunun için çaba sarf etmek gerekir. Uzmanlar, site içi SEO güncellemelerini yaparak kullanıcıların ihtiyaçlarını karşılamak, sıralamayı iyileştirmek ve korumak için başlıklar, etiketler, dahili bağlantılar gibi birçok unsura dikkat eder.

Bir siteyi optimize etmek, aslında deneme yanılma yoluyla gerçekleşiyor. Değişikliklerin etkisini görebilmek için siteyi tanımak önemlidir. Bu nedenle site içi SEO çalışmalarında başarı yakalamak için dikkatli ve sabırlı olmanız gerekiyor.

Burada bahsettiğimiz, sabır ve dikkat sürekli olarak denetim yapacağınız anlamına gelmez. Doğru çalışmayı yapmak için bir plan yapmanızı öneriyoruz. Yani, düzenli aralıklarla sayfa içerisinde kontrolleri gerçekleştirmelisiniz. Ardından gerekli ayarları, doğru stratejiler belirleyerek yapın. Böylece Site içi SEO çalışmalarınızla başarılı bir web sitesi yönetme yolunda adım atabilirsiniz.

Furkan DANACI üzerinden sizlere bu başlığımızı en iyi şekilde açıklayacak bir örnek vermek istiyorum.

SEO Güncellemeleri SEO Fiyatları içeriğimizi yeni yıla girerken 2022 değilde, 2023 olarak güncelledik ve Google arama motoruna bildirdik. Sadece Google için değil ziyaretçilerimizi doğru yönlendirmek için eski içeriklerimizin tarihlerini, başlıklarını günümüze göre güncellememiz gerekecektir.

İyi Bir Site içi SEO Ne Sıklıkta Güncellenir?

Site içerisinde güncellenmelerin neden gerekli olduğunu anlattım. Peki, ne sıklıkla site içi SEO güncellemelerini yapmalısınız? Aslında bu sorunun cevabı yapılması gereken güncelleme türüne göre değişiklik gösteriyor. Örneğin, güncel bir blog gönderisinin popüler ürün sayfasına göre çok sık güncellenmesi gerekmeyebilir. Yine site boyutu, yeni sayfalar, var olan SEO sorunları güncelleme sıklığını etkiler.

Sayfadaki güncellemeleri yapacağınız sıklıklardan bazıları aşağıdaki şekildedir:

  • Stok seviyeleri, ürün değişimleri, siteyi etkiliyorsa takip etmek için düzenli olarak denetimleri gerçekleştirmelisiniz. Bunu haftada bir defa yapmanız mümkündür.
  • Rakibinizin sitesinde iyi yönde değişiklik gördüğünüzde, sitenizi optimize ederek karşılaştırabilirsiniz. Muhtemel denetim sıklığını ayda bir yapabilirsiniz.
  • Sitenizle ilgili yapısal değişiklikler planlıyorsanız, performansı görmek için öncesinde ve sonrasında birer defa kontrol edebilirsiniz.
  • Sunucu değişikliği veya geri bağlantıyı reddetme gibi değişiklikler yapacaksanız, öncesinde ve sonrasında denetim yapabilirsiniz.
  • Bir güncellemenin siteye olan etkisini görmek için kontrolleri gerçekleştirebilirsiniz. Bunu bir defa önce, bir defa sonra olmak üzere iki kez denetlemeniz mümkündür.

Yukarıdaki her senaryo, site içindeki sorunların denetimleri açısından bir zorunluluktur. Sitedeki değişikliklerin görülmesini ve sayfadaki güncellemelerin buna göre yapılmasını sağlar.

Her durumun farklı olabileceğini unutmayın. Siz kişiselleştirilmiş yaklaşımlar üzerine çalışmalısınız. Yaptığınız denetimlerde sorun görmüyorsanız, kontrollerin sıklığını azaltmanız mümkündür. Düzenli yapacağınız çalışmalar ile güncellemeleri yaparak sitenizde başarı yakalama şansınız artar.

Site İçi SEO İçin Gereken Sorunlar Nasıl Kontrol Edilir?

SEO Güncellemeleri Nasıl Yapılır?

SEO çalışmalarını optimize etmek, sitenizi iyileştirmek için önemlidir. Bazen bu çalışmaların acil şekilde yapılması gerekebilir. Böyle durumlarda site denetleyicisi ve site içi SEO denetleyicisi araçlarından yardım alabilirsiniz. Site denetleyicisi, otomatik şekilde çalışan düzenli denetimleri ayarlamanızı sağlar. Bu sayede sitenin genel durumuyla alakalı ayrıntılı bilgilere ulaşmanız mümkündür. Bir sorun varsa gerekli güncellemeleri yapabilirsiniz.

Site içi SEO denetleyicisi, her sayfanın iyileştirmesi için tam listeye erişmenizi sağlar. İçerikler, teknik SEO gibi birçok konuda düzenleme için bilgi alabilirsiniz. Böylece sayfanızdaki tüm sorunları düzeltmenize olanak tanır.

Bahsedilen denetimleri yaparak sitenizde daha fazla kontrol sahibi olabilirsiniz. Hiçbir düzenlemeyi kaçırmadan site içi düzenlemeleri yapmanız mümkündür.

Site Boyutu Site İçi SEO Sorunlarını Etkiler Mi?

50’den daha az bir siteniz varsa site içi SEO sorunları, seyrek görülebilir. Bu nedenle kontrolleri sürekli yapmanıza gerek yoktur. Birkaç haftada veya ayda bir defa denetimleri yaparak sitenin durumuna bakabilirsiniz.

Yüzlerce sayfa olan sitelerde durum, biraz daha farklıdır. Çünkü sürekli hareketli parçalar vardır ve site içi sorunlarla daha sık karşılaşmanız mümkündür. Sitenin büyüklüğü site içi sorunları etkileyen bir faktördür. Böyle durumlarda haftada bir defa denetim yapılması öneriliyor. Ortaya çıkan sorunları kontroller sonucu görebilirsiniz. Düzenlemeleri yaparak sitenin sorunlarının önüne geçersiniz. Başarılı sonuçlar almak için bu sorunları aldığınız raporlar sonucu düzenlemeniz önemlidir.

CMS üzerinde tam kontrole sahipseniz, değişiklikleri kendiniz yapmanız oldukça kolaydır. Ancak çok fazla bilginiz yoksa geliştiricilerden yardım almalısınız. Yapılması gerekenler, genellikle uzun bir listeye sahiptir. Bu yüzden her zaman hızlı şekilde düzenlemeleri yapmak, kolay değildir. Ancak bunun bir yolu olduğunu bilmeniz gerekiyor.

Geliştiriciye İhtiyaç Duymadan Sayfa İçi Çalışmaları Yapma

Denetimi tamamladıktan sonra H etiketlerinden bağlantılara kadar düzenlenmesi gereken site içi faktörleri görebilirsiniz. CMS ile kendiniz yapamayacaksanız Pagelmprove gibi araçlar kullanmanız mümkündür. JavaScript Snippet ile düzenlemeleri doğrudan takip etmenize olanak tanır. Düzenlemeleri, aylar değil günler içinde izleyebilirsiniz.

Site içi SEO Faktörleri Araçla Yönetme

Site içi SEO için denetlemeleri yapmak, gerçekten önemlidir. Ancak sürekli olarak denetim yapıp ve değişiklikleri düşünüp kendinizi sıkmayın. Bunun yerine sitenizin en önemli bölümlerine ağırlık verin. Planlı bir iş akışı oluşturmaya özen gösterin. Böylece proaktif biçimde sitenizi takip ederek daha rahat olabilirsiniz.

Çeşitli araçları kullanmak, çalışmaların bazı kısımlarını otomatikleştirmenize yardımcı olur. Böylece analizleri ve düzenlemeleri çok daha hızlı biçimde yapmanız mümkündür. Yani, site içi SEO çalışmaları tamamen sizin elinizdedir. Doğru bir çalışma prensibiyle siz de sitenizin sıralamasında bir başarı elde edebilirsiniz.

Sonuç

Site içi SEO, web sitenizin arama motorlarında üst sıralarda çıkması açısından önemli çalışmaları içerir. Bu çalışmaları, kontrol ederek gerektiği zaman düzenlemeleri yapmanız başarıyı kaybetmemek için önemlidir. Ancak sürekli kontrol yapmak yerine bunu düzenli bir şekilde gerçekleştirmeniz gerekir. Unutmayın Google botlarıda her zaman bir ziyaretçi niteliğinde web sitenizi değerlendirecektir.

Denetimleri, belirli bir problem gördüğünüzde veya yapısal olarak sitede değişiklik yapmak istediğinizde gerçekleştirebilirsiniz. Aynı zamanda haftalık, aylık olarak sitenizin durumunu kontrol etmeniz mümkündür. Bu kontroller sonucunda karşınıza sorunlar çıkabilir. Sorunları düzelterek siz de sitenizin daha başarılı sıralama almasını sağlayabilirsiniz.

Furkan DANACI

Yaklaşık 6 yıl önce SEO ve SEM ile tanıştım. SEO ile birçok web sitesinin Dijital Dünyada büyümesinde katkıda bulundum ve Furkan DANACI markasını oluşturdum. Ardından da SEO FD 360° Dijital Ajansını kurdum. Şu anda ekibimle birlikte +60 markaya SEO ve SEM danışmanlık hizmeti sunmaktayım. Kişisel blogumda SEO öğrenmek isteyenlere ücretsiz içerikler sunuyorum.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.